.::. Cuba Tengok Berapa Ramai Orang Yang Ziarah .::.

Thursday, March 15, 2012

JOHOR BAHRU

                  Hey, Assalamu'alaikum everyone , semalam (isnin) saya dan satu keluarga pergi ke Johor Bahru , tujuan pergi kesana bukan untuk jalan-jalan makan angin , tapi kami pergi untuk selesaikan hal kerja ayah saya, so gambar di atas ni hanya kenangan Mesjid Jamek Abu Bakar ( maaf ye kalau silap nama mesjid tu sbb tak ingat ) . Sepanjang perjalanan ke JB saya hanya baca novel bertajuk ' ONE HUNDRED AND ONE NIGHTS' memang khusyuk habis la, begitu jugak time pulang ke rumah. Selepas kami selesai di JB, kami terus ke Kota Tinggi untuk ziarah pak uda saya, dia sekarang tengah sakit, tengok air muka dia memang rasa macam nak menangis sebab tengok keadaan dia macam tu.... 


Selepas hari isnin, selasa, rabu dan khamis pagi kemudian....


                Hari ni memang paling sedih sangat , kerana uncle yang kita ziarah tu , dah pergi dulu , padahal baru je 2 hari lebih kami ziarah dia, last-last hari ni dia pulak meninggal , rasa macam tak percaya, ya ALLAH saya sedih sangat dia pergi dulu, Dia baik sangat , banyak la kenangan dengan dia, mesti tahun ni balik kampung sambut raya mesti tak best , sebab tak de pak uda... pak uda I LOVE YOU ... InshaALLAH saya akan hadiahkan Pak Uda 30 juzuk for you ... semoga ALLAH MAHA KASIH dapat membantu my uncle di kampung Akhirat sana... ! AMEEENNN.. 
              ok, sekarang sudah ngantuk, jadi apa lagi , kita akhiri kata  dengan terima kasih atas semua sudi membaca my blog and then wassalam.... (^_^)

Wednesday, March 14, 2012

Mosque

Masjid fur long Melbourne church dibeli jadi masjid umur lebih 100 tahun dan penyumbang utama dari Malaysia.
My parent pergi ke Australia pada 2010, 2bulan disana.. wow .. bestnyer, time tu musim sejuk, lagi best... pakai baju semuanya tebal-tebal, tidur pun selimut mesti tebal lorh.. well, Australia memang terbaikk.. I LOVE AUSTRALIA! 

Tuesday, March 13, 2012

Dua # 1

♥ O My LORD, I don’t deserve the blessings of Paradise;
Yet, I don’t have the strength to withstand the torments of hell fire;
Thus, accept my Repentance, and grant me the forgiveness for my sins;
For You’re the Forgiver of great sins ♥
★Ameen Ya ALLAH★

Monday, March 12, 2012

Rainbow


Find a rainbow and live your world of dreams
Work hard at what you like to do and try to overcome all obstacles
Laugh at your mistakes and praise yourself for learning from them
Pick some flowers and appreciate the beauty of nature
Say hello to strangers and enjoy the people you know
Don't be afraid to show your emotions laughing and crying make you feel better
Love your friends and family with your entire being they are the most important part of your life
Feel the calmness on a quiet sunny day
Find a rainbow and live your world of dreams always remember life is better than it seems