.::. Cuba Tengok Berapa Ramai Orang Yang Ziarah .::.

Thursday, November 27, 2014

SPM 2014 da habis !

Assalamu'alaikum w.b.t..


Da lama tak menulis nih *op menaip laa..


Well, SPM la katakan... 20hb November hari tu adalah last paper saya. Akhirnya tamat jugak exam ni kan. Bagi saya takde la susah mana sekiranya rajin mengulang kaji.

Subjek yang saya ambil hanya 8 sahaja.

1.Bahasa Melayu - first belajar memang tak faham, dan baru saya tahu bahawasanya bahasa melayu susah. Ingat percakapan kita harian ni boleh faham dan senang tapi sebaliknya.

2.Bahasa Inggeri - Saya kurang hehe..(masa exam saya tak hadir pun)

3.Matematik - Ini lagilah , langsung tak faham.(paper 2 saya tak hadir)

4. Sejarah - Masa belajar senang nak faham. Yela.. cerita zaman nek moyang kita.. tapi bila exam masha Allah satu soalan pun tak faham.(paper 2 tak hadir juga)

5. Sains - Hmmm... tak boleh nak cakap, memang tak boleh nak faham.(Langsung tak hadir)

6. Pendidikan Islam - Ini memang senang, Alhamdulillah.

7. Pendidikan Al-Quran & Sunnah - so-so la... hehe(Tak hadir pun, ada hal)

8. Tasawwur Islam - Alhamdulillah senang...(paper 2 tak datang sebab tertidur sehingga terlajak waktu)

so....Saya tak mengharapkan score 8A+ sebab tujuan belajar spm ni untuk pengetahuan sahaja sekurang-kurangnya saya ada pengalaman... :)

Insha-Allah rezeki sentiasa ada selagi kita hidup.

k wassalam