.::. Cuba Tengok Berapa Ramai Orang Yang Ziarah .::.

Thursday, May 26, 2016

Suka Make Up ?

Assalamu'alaikum,

Sejak beberapa hari yg lalu sampai la sekarang ni , sy da mula suka tgk video make up balik melalui youtube, yela youtube je la yg plg byk video2 make up ni haha...

Sebenarnya saya ni tak berapa suka sgt pada make up , sebab leceh nak basuh balik dgn remover la apa la dan sebagainya.. lagi2 waktu kita boleh solat, argh tidak ! lagi malas k ! tp kkdg tu suka pula. senang cite ikut mood la , habis cite haha

So bila da hari2 buka video make up ni dia jadi terkesan pada diri kita tau, mcm skrg ni sy da mula suka cari brg2 make up yg serasi dgn kulit kita ni,

Tiba je kt kedai terus mati akal , sbb tak tahu nak beli apa, maksudnya tak tahu yg mana satu ok ke tidak dgn kulit kita , lagi2 foundation , bedak compact pastu lipstik,.

Padahal masa bujang dulu saya pernah join kelas Make up tau , harga kelas masa tu dlm RM200 gitu , cuma saya agak kecewa sbb dlm kelas tu satu habuk pun tak faham ,

Kali kedua lepas dah kawen tu , saya join lagi kelas sbb sy btl2 serius nak tahu sgt hal make up ni tp, itu pun masih tak faham lg . Pendapat sy dia ajar mcm gitu2 je tak serius sgt. takpe la, benda da berlalu, hehe

So lepas ni kalau nak join lagi kelas make up make sure saya kena cari yg btl2 pandai bab ni pastu sy akan byk bertanya je k yeah!!

Teringin nak masuk kedai make up SEPHORA , BOBBI BROWN, M.A.C mcm best je kan, dengar kat situ dia akan tunjuk ajar dari segi pemilihan brg make up, so tunggu sy dtg k !

ambil kat dalam google je


Produk yg saya pernah pakai sebelum ni BB by Elianto, bagi saya dia agak berminyak sesuai pada kulit yg jenis kering mcm saya ni kulit da la berlecak dgn minyak tambah lg foundation pergh...Pastu eyes shadow boleh tahan best !

ambil kat dalam google juga


Seterusnya Foundation by Farmasi Colour Cosmetic (FCC) mmg terbaik mesra dgn kulit sy ni.. cuma eyes shadow dia ada glitter so gatal pula kelopak mata ni hehe, lipstik pun ok mmg cun !

Ini pun saya ambil kat dalam google 


Foundation by Revlon pula ya Allah, bila pakai je foundation ni muka terus kena simen maksudnya kena air ke atau apa2 la still macam tu, jadi takut saya pasal rosak kang muka ni, patut la muka minah salleh cun2 haha tak masal.. btw foundation ni mmg waterproof sy tak berapa suka sgt la bahaya kalau nak pakai selalu setakat setahun sekali boleh la...

ambil kat google


pastu BB by Simplysiti pun ok juga sama mcm FCC , terbaik!

ok itu sahaja yg saya dapat share kan hari ni ,

k wassalam

No comments:

Post a Comment