.::. Cuba Tengok Berapa Ramai Orang Yang Ziarah .::.

Thursday, June 23, 2016

BELA KUCING

Assalamu'alaikum...

Hai... selamat berpuasa, :)

Ok, saya dgn suami dah plan nak balik Kluang Johor...Untuk sambut Ramadhan bersama family, tapi apa yg kita rancang tu tak terlaksanakan,.. sebab nak hantar ayah p KLIA , ayah dapat pergi umrah.. alhamdulillah rezeki ayah :)

So masa kat rumah family, ada la beberapa ekor kucing ni satu je sy suka dan macam nak je bela dia dan bawa dia ke KL.. Hati duk bercakap sesorang.. boleh ke aku bela ni, pastu suami bagi ke bawa kucing ni kat dlm keta dan ambil masa beberapa jam ke KL.

Terus pujuk suami , dan bagi alasan2 yang kukuh haha supaya dia izinkan saya ambil kucing ni bawa ke KL.

Suami mmg tak berapa suka sgt nak bela kucing... sebab mungkin rumah flat.. pastu dia ada elergik bulu2 habuk2 ... takpe la , yang penting sy da cakap yg sy btl2 jaga kucing ni dgn bersih.

Finally ....Alhamdulillah berjaya juga sy memujuk hati suami .....

Apa lg , hati ni terus rasa berbunga2 tau.. yey.. kat rumah nanti da ada teman ...

Kucing ku,, selamat datang ke rumah ku yg comel ini... muahhh :D

so skrg ni hampir 3 minggu da dia stay kat rumah ni... alhamdulillah dia da pandai berak kencing kat tandas.... makan pun tahu kat mana tempat nya.. cuma dia suka tidur ikut mood dia.. takpela la syg.. yg penting happy duk kt sini... :)

Suami pun selalu bergurau2 dgn dia.. oh ye.. lupa nak bagi tahu.. kucing ni da ada nama tau.. itu pun suami yg bagi , nama dia GEBU .. hehe suami suka nama tu ..so kita ikut je la :)

Masa Ramadhan pertama tu saya dgn suami sibuk pergi cari kedai barang2 dgn makanan kucing .. so kitorg jumpa kedai tu kat Kelana Jaya, mcm2 la shopping kt situ... suami ckp .. apa yg kita buat ni niat sedekah... :)

Apa2 pun terima kasih Ya Allah sbb dgn izin-Mu suami bagi saya bela kucing dan dia pun suka gurau2 dgn GEBU...

k wassalam

Friday, June 10, 2016

BUAT PERTAMA KALI SCAN RAHIM

Assalamu'alaikum...

Setelah 3 tahun saya dan suami menunggu kehadiran cahaya mata , tiap kali itu juga la orang tanyakan tentang mengandung, dalam hati je yang tahu walaupun di wajah ini pura-pura ok dan senyum.

Sebelum ni memang ada niat nak p jumpa doktor tapi belum ada masa yg sesuai khas utk berjumpa tu.. so sy just byk kan p urut je la, dah merata saya p berurut . still gitu juga.. apa2 pun itu semua kehendak Allah S.W.T. yg penting kita dah usaha... dan perbanyakkan lagi doa.

Ok, hari ni Allah izin kan sy p buat cek , so pertama kali nya saya nak buat rawatan scan rahim, nervous sangat haha.. al -maklum saya sorang je kat situ, suami p solat jumaat hehe

Macam biasalah dokter akan bertaaruf dgn kita, haha

2 jam saya kat klinik, sebab nak scan rahim tu memerlukan pundi air kencing yg penuh, so terpaksa bertapa kat dalam bilik rawatan tu utk minum air mineral

Selepas beberapa jam, baru la mula scan rahim.. Alhamdulillah dokter cakap tiada apa2 masalah, Terus dalam hati ini kata Ya Allah terima kasih Ya Allah.. syukur sangat yang saya ni sihat.. Alhamdulillah...

Dokter sarankan utk buat rawatan yg seterusnya, inshaAllah saya akan update lagi... ;)

Pastu Balik je rumah terus bercerita kat suami dari A-Z hehe suami pun duk dgr dgn tawajuh ...

Inilah hasil tadi pergi buat check up, alhamdulillah syukur pada Mu ya Allah


ok jangan lupa next entry ye :) !

ok wassalam