.::. Cuba Tengok Berapa Ramai Orang Yang Ziarah .::.

Friday, June 10, 2016

BUAT PERTAMA KALI SCAN RAHIM

Assalamu'alaikum...

Setelah 3 tahun saya dan suami menunggu kehadiran cahaya mata , tiap kali itu juga la orang tanyakan tentang mengandung, dalam hati je yang tahu walaupun di wajah ini pura-pura ok dan senyum.

Sebelum ni memang ada niat nak p jumpa doktor tapi belum ada masa yg sesuai khas utk berjumpa tu.. so sy just byk kan p urut je la, dah merata saya p berurut . still gitu juga.. apa2 pun itu semua kehendak Allah S.W.T. yg penting kita dah usaha... dan perbanyakkan lagi doa.

Ok, hari ni Allah izin kan sy p buat cek , so pertama kali nya saya nak buat rawatan scan rahim, nervous sangat haha.. al -maklum saya sorang je kat situ, suami p solat jumaat hehe

Macam biasalah dokter akan bertaaruf dgn kita, haha

2 jam saya kat klinik, sebab nak scan rahim tu memerlukan pundi air kencing yg penuh, so terpaksa bertapa kat dalam bilik rawatan tu utk minum air mineral

Selepas beberapa jam, baru la mula scan rahim.. Alhamdulillah dokter cakap tiada apa2 masalah, Terus dalam hati ini kata Ya Allah terima kasih Ya Allah.. syukur sangat yang saya ni sihat.. Alhamdulillah...

Dokter sarankan utk buat rawatan yg seterusnya, inshaAllah saya akan update lagi... ;)

Pastu Balik je rumah terus bercerita kat suami dari A-Z hehe suami pun duk dgr dgn tawajuh ...

Inilah hasil tadi pergi buat check up, alhamdulillah syukur pada Mu ya Allah


ok jangan lupa next entry ye :) !

ok wassalam

No comments:

Post a Comment